''11 Eylül saldýrýlarý küreselleþmenin armaðanýdýr!''

ABD'nin son otuz yýllýk Ortadoðu'yla ilgili kurallar dizisi; "Ýsrail'i güçlü tut; Suudi Hanedanlýðýnýn güvenini daim kýl ve kökten dincilerin tasmasýný sakýn elinden býrakma" olarak tanýmlanabilir.

Bush yönetimine göre baðlantýsýz olmak soyutlanmak, toplumsal yaþamdan uzak tutulmak ve eðitimsiz kalmak anlamýna gelmekteydi. Genç kadýnlarýn yalýn ayak ve sürekli hamile kalmalarý gerekiyordu.

Genç erkekler için cahil kalmak, yapacak iþ bulamamak ve sürekli bir þeylerden suçlanmak anlamýna geliyordu! Kitleler için baðlantýsýzlýk birçok seçenekten yoksun olmak, fikirlerden, seyahatten, sermayeden, eðlenceden ve deniz aþýrý ülkelerdeki sevdiklerinden uzak kalmak demektir.

Eðer baðlantýsýzlýk gerçek düþmansa o zaman bu savaþta mücadele eden bizler bunu destekleyenleri, zorlayanlarý ve baðlantýsýzlýðý bu dünyadan atmak isteyenlerle mücadele etmeliyiz. Þunu kabul edelim ki, ABD küreselleþme için dünyanýn ideolojik kaynaðý olarak hizmet ediyor.

ÝMF Neden borç Verir?

ÝMF ekonomik bunalýma düþen ülkelere mali yardýmda bulunur ve onlara bir program uygulatýr. Ancak bu güne kadar bu programý uygulayan hiçbir ülke bu programýn faydasýný görmemiþtir.

Brezilya örneðinde olduðunca IMF programlarýný uygulayan ülkeler kendilerini felaketin kucaðýnda buldu. Program boyunca Brezilya elektrik, telefon, gaz daðýtým þirketlerini yabancýlara sattý. Yabancýlar bu þirket sayesinde yýlda 13 milyon dolar kar ediyor ve bu parayý ülkelerine transfer ediyor.

Ýlluminati'nin tefecilikten sorumlu bölümü IMF, 1946'dan bu yana tuzaðýna düþürdüðü 48 ülkeden 32'sinin ekonomisi çok daha gerilere gitti. Bu arada Ýlluminati'nin Merkez Bankasý olan Dünya Bankasý'nýn boþ durmadýðýný da görüyoruz.

Dünya Bankasý ve IMF, yabancý tekellere ucuz iþgücü saðlama güvencesi karþýlýðýnda devlete bol bol kredi saðlýyordu. Bu elveriþli koþullarda çalýþmaya baþlayan kimi þirketlerin iþçilerin hak alma mücadelesini bastýrmak için diktatörlerle el ele vererek çok sayýda iþçi önderini ya ceza evlerine attýrdý ya öldürttü.

Halk polisle çatýþýyor, havada kurþunlar uçuþuyor ve cesetler herkesin ayaðýna takýlýyordu. Bu bir sinema filmi deðil, örneðin Arjantin'in yaþadýðý IMF gerçeðiydi. Ülke bitmiþti ve tam 132 milyar dolar borcu vardý. Ve 2014 yýlý Aðustos ilk günlerinde Arjantin 6. kez iflasýný ilan etti.