Darbe bildirisini destekleyen muvazzaflar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Buram buram darbe kokuyor" dediği emekli amirallerin bildirisiyle alâkalı soruşturma sürerken dün Sabah Gazetesi'ndeki bir haber soruşturmanın seyrini değiştirecek mahiyette.

Sabah muhabiri Merve Bilkay'ın haberinden öğreniyoruz ki, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda elektrik teknisyeni olan Muhammet Seyfettin Çiftçi, 104 emekli amiralin bildirisini eleştiren basın açıklamasına katıldığı için tugay komutanının talimatıyla sorgulanmış.

Bilkay'ın haberinden: "104 amiralin 'Montrö Anlaşması' bahanesiyle AK Parti Hükümeti'ni hedef alan darbe imalı bildirisine Memur-Sen tepki göstermişti. Bu kapsamda 5 Nisan'da Edremit Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına Balıkesir Büro Memur- Sen Şubesi Başkan Yardımcısı Muhammet Seyfettin Çiftçi de katıldı. 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda elektrik teknisyeni olarak çalışan Çiftçi'nin bu açıklamaya katılması 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Fuat Kara'yı rahatsız etti. Kara'nın talimatıyla 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Albay Ahmet Korkmaz ve ismi öğrenilemeyen bir teğmen tarafından yasal ve idari bir gerekçe ve herhangi bir dayanak olmaksızın Çiftçi sorgulamaya alındı. Korkmaz'ın sorularının tamamı teğmen tarafından not defterine yazıldı. Çiftçi'nin kişisel tüm bilgileri, fişleme suretiyle kayıt altına alındı. Albay Korkmaz, sorgulama sırasında Çiftçi'ye "Komutan açıklamanızdan ve içeriğinden rahatsız oldu"dedi. Bu gelişmeler üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 104 amiralin bildirisine karşı verdikleri tepkiden rahatsız olarak Çiftçi'yi sorgulama talimatını veren 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Fuat Kara ile sorgulamayı yapan Albay Ahmet Korkmaz ve ismi öğrenilemeyen teğmen hakkında Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na şikâyette bulundu."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bildiri yayınlayan emekli amirallerle alâkalı soruşturmayı yürütürken, emekli amirallerin hâlen görevde olan askeri personelle bağlantılarının olup olmadığını da araştırıyor. Zannederim Başsavcılık için mezkûr haber mühim bir delil olacak; ipin ucu bir yerden yakalandı gibi.

Muhakkak ki 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Fuat Kara'ya savcılık, "Darbe karşıtı bildiriden neden rahatsız oldunuz?", "Darbe olmasını ister misiniz?", "Darbeci oluşumlar içinde yer aldınız mı, kendiniz bir darbeci cunta oluşturdunuz mu?" minvalinde sorular sorulacaktır.

Ve en önemli soru da şu: Ordu içinde Fuat Kara gibi kaç subay var? Kaç subay darbe bildirisine tepki gösterilmesinden rahatsız?

"Bunlar emekli amiral, bunlar mı darbe yapacak" diye darbe karartması yapanlar bakalım Fuat Kara için ne diyecekler?

Peki siz Ak Partili yöneticiler, Albay Fuat Kara'nın darbe bildirisine tepki gösteren bir personeli sorgulatma cüretini göstermesine ne diyeceksiniz, ne yapacaksınız?..