Darbeye karşı tedbir değil hamle

Terk dertleri Recep Tayyip Erdoğan...

Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olmadığı bir Ak Parti onlar için bir "Gelecek" bir "Deva" olacak.

15 Temmuz gecesi tam "Kurtulduk" diyorlardı ama Müslüman Anadolu halkı onlara harfleri tek tek yedirdi; hevesleri kursaklarında kaldı.

O gece Erdoğan'ı ipe götüremeyince darbe oldu tiyatro!

Hayatları tiyatro, ömürleri bizdenmiş gibi rol yapmakla geçiyor.

Emekli amirallerin "Buram buram darbe kokan" bildirisinin soruşturması bitmeden bu sefer de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay merhum Menderes üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etti. Katıldığı televizyon programında Altay şunları söyledi: "Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin, benzemesin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı merhum Menderes'in akıbetiyle tehdit etmeleri ilk değil. Ak Parti iktidara geldiği gün "İyi ki asker var" diye yazmaya başladılar ve o günden beri de süngünün ucunu gösterdiler. Hamdolsun o gösterdikleri süngü Müslüman Anadolu halkı tarafından kürdan gibi kırıldı.

Lâkin akıllanmıyorlar, sürekli deniyorlar. Tabiî ki bunda bizim de hatamız var. İşinin sonuna kadar gidilmiyor, şer unsurlara müsamaha gösteriliyor. Eh onlar da, 27 Mayıs'da Adnan Menderes'e darbe yapıp, tiyatro kâbilinden bir mahkemeyle yargıladıktan sonra idam edip ardından da bayram ilan ettikleri günlerin hayalini kuruyorlar.

Ne demişti CHP'li eski milletvekili Dursun Çiçek canlı yayında: "Başsavcılar bize diyor ki, iktidarı indirin biz de yargılayalım"!

O Başsavcılar kimdi?

Araştırıldı mı?

Bilmiyorum!

Araştırılmamış olacak ki darbe tehditleri havalarda uçuşuyor.

Allah'tan bu tehditlere boyun eğmeyen bir liderimiz var ve yolundan dönmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Altay'ın tehdidine şu sözlerle mukabelede bulundu: "Yani Menderes'in akıbetinden hoşnut mu oluyorsunuz, memnun mu oluyorsunuz? Çünkü o akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Şimdi bize de aynı akıbeti mi hatırlatıyorsunuz? Boşuna uğraşmayın, boşuna gayret etmeyin; evelallah biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz'da bunu gördük ve 15 Temmuz'u hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da soyadıyla müsemma tehdide karşılık verdi: "Tarih fukarası, cahil... Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, Hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... "Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak..." Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..."

Sadede gelirsem, değil darbeyle tehdit etmelerini hayalini bile kurmaya mecallerini bırakmamak için her türlü hamle yapılmalı; tedbir demiyorum hamle diyorum!..