Emekli amirallerin bağlantıları tek tek ortaya çıkacak

Bazen şer gördüklerimizden nasıl hayırlı sonuçlar çıkacağını tahmin bile edemeyiz ya.. İşte Emekli amirallerin darbe bildirisi tam da böyle bir şey.. Belki de savcıların iğneyle kuyu kazar gibi tek tek ulaşmaya çalıştığı bir yapıya bu bildiri ve bildiriyi yazanların irtibatı sayesinde çok daha kolay ulaşılabilecek..

Bakın savcılık, gözaltındaki emekli amiraller için ek gözaltı süresi aldı.. Niye? İşte tam da bu nedenle.. HTS kayıtları, telefon irtibat trafiği, diğer hareketler ama özelikle ve özellikle ordu içinde görevli muvazzaf subaylarla bağlantıları çıkarılacak ortaya.. Bunun ne anlama geldiğini ancak 15 Temmuz'da olanları hatırlarsak çözeriz.. FETÖ'nün o hain işgal ve darbe girişimini neden 15 Temmuz'da yaptığını biliyor musunuz?.. Gazetemiz Star'ın 12 Temmuz 2016'da attığı FETÖ'NÜN İŞİ YAŞ manşeti nedeniyle.. Genel Yayın Yönetmenimiz usta gazeteci Nuh Albayrak, bu manşetiyle FETÖ'cülerin adeta ezberini bozdu..

Haber de şu; ".....FETÖ üyelerinin, devletin tüm kurumlarından temizlenmesi için yapılan operasyonlarda sıra TSK'daki yapılanmaya geldi. Ordudaki FETÖ'cü generallerin temizlenmesi için ilk neşter izmir'de vuruldu. Soruşturma, 18 general dahil üst rütbeli personele uzanacak...." İşte bu haberden sadece 2 gün sonra, ordudan tamamen tasfiye edileceklerini görüp 15 Temmuz ihanetine imza attı alçak FETÖ'cüler.. Şimdi de savcılar dikkatle ve özenle ama adeta çay kaşığıyla kaza kaza açtıkları tünelde, bu bildiri sayesinde, muazzam bir ışıkla karşılaşmış oldular.. Misal şu anda bir yandan FETÖ'cü Serdar Atasoy, bülbül gibi ötüyor.. Özellikle komuta kademesinde kendini gizlemeye çalışan kim varsa hepsinin ismini tek tek veriyor.. Kim bu Serdar Atasoy?.. Rütbesini bizzat FETÖ elebaşı Gülen'in taktığı ve kendini 15 Temmuz'dan sonra bile 6 sene boyunca gizlemeyi başarmış bir Tuğgeneral... İtirafçı oldu. Herkesin adını bağlantılarını hepsini anlatıyor..

Bütün bunları şunun için anlattım. Türkiye'de bu konudaki en yetkin isimlerden biri olan hukukçu Ebubekir Elmalı ile konuştum dün.. Bir bilgiye dayanarak şöyle dedi; "... Halen TSK içindeki darbe heveslilerinin sayısı, 15 Temmuz'a doğrudan karışanların sayısından fazla çıkarsa şaşırma.." Bakın bu son derece önemli. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın özellikle ankesör soruşturmasından yola çıkarak, 1.000'in üzerinde FETÖ ile irtibatlı subay-astsubay hakkında inceleme yaptığı biliniyor.. Elmalı'nın bahsettiği, öyle anlaşılıyor ki bu soruşturma.. Kuşkusuz başka bir takım değişkenler; somut deliller, tanık ifadeleri, teknik takip ve benzeri başkaca veriler olmadan harekete geçilmediğini biliyoruz. Zira burada, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nden söz ediyoruz. Her gün aslan parçaları kahramanca teröre karşı mücadeleye devam ediyor, şehit oluyor.. Yapılacak bir yanlış hamle bu, gerek sınırlarımız içinde gerekse sınır ötesinde teröre karşı kahramanca verilen mücadelede motivasyon kırılmasına yol açabilir.. O yüzden herkes dikkatli ve temkinli.. Ama Hukukçu Ebubekir Elmalı'nın, "sayı tahmin edilenden çok daha fazla" yönündeki değerlendirmesi şüphesiz yaklaşmakta olan bir büyük operasyonun da habercisi gibi görünüyor..

Ebubekir Elmalı'ya göre soruşturma büyük bir sessizlik içinde derinden derine devam ediyor zaten. Ve Yüksek Askeri Şura'ya kalmadan kim aklından demokrasi dışı bir denemeyi geçiriyorsa, cezasını bulacak.. Geçti yani o günler..