Millet her sözünüzü tek tek not alıyor

Son bir kaç gün Türkiye'nin yakın siyasi tarihine geçecek önemde pek çok olayı arka arkaya yaşadık.. Hem yargıtay cumhuriyet başsavcısı HDP'nin temelli kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı, hem dokunulmazlık fezlekeleri bir bir TBMM'ye gelmeye başladı hem cezası kesinleşen bir HDP'li milletvekilinin milletvekilliği düşürüldü, hem Danıştay okullarda okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönündeki karara yapılan itirazı reddetti.. Normal şartlarda bir kaç yılda yaşanması zor bu kadar hadiseyi bir kaç günde yaşadık.. Ve süreç dinamik.. Mesela milletvekilliği düşürülen isim direnişine devam ediyor.. Mesela hakkında kapatma davası açılan parti, tüm teşkilatlarıyla eylem hazırlığı içinde.. Mesela o partide dokunulmazlığı olmayan terör örgütü bağlantılı kişilere operasyonlar yapılıyor.. Tüm bunlar ve daha fazlası, kuşkusuz her politik hareket ve lider için 2023'e giden yolların da taşlarını döşüyor..

***

Liderler kadar seçmen için de çok önemli gelişmeler bunlar.. Zira bütün bu olan biten karşısında kim nasıl pozisyon alıyor, millet dikkatle bunu takip ediyor şimdi.. Yani sırtını terör örgütüne yaslayanlara kim arka çıkıyor, herkes görüyor.. PKK'nın, bizi tükürüğüyle boğacağını söyleyenlere ses çıkarmayanlar, arabasında PKK'ya silah taşıyanlara bir şey söylemeyenler, terörist cenazelerinde boy gösterenleri görmeyenler bugün kalkmış toplumsal barış ve uzlaşı nutukları atıyor.. Millet de hepsini bir bir yazıyor bir kenara..

***

Atlantik ittifakının nerede ve nasıl tecelli ettiğini göstermesi bakımından özellikle fezlekeler, HDP'nin kapatılması ve Gergerlioğlu kararı tam bir turnusol oldu.. Düşünsenize AK Parti'ye açılan kapatma davası için "şeriatın kestiği parmak acımaz" diyen CHP gitti, HDP'nin kapatılmasına göğsünü siper eden bir CHP geldi.. AK Parti'yi kapattırmak için elinden gelen ne varsa yapan Sabih Kanadoğlu gibi adamlar şimdi söz konusu HDP olunca bir anda demokrat kesildiler..

***

Daha enteresan bir hatırlatma yapayım size.. FETÖ her birimize onlarca dava açtığında ortalarda görünmeyenler, "sizin bile ofisiniz dinleniyormuş" diyenlere,; "benim çekinecek bir şeyim yok, istedikleri yeri dinleyebilirler" cevabını verenler şimdi FETÖ'nün meclisteki sözcüsü Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürülünce konuşmaya başladılar. İnanın bana millet bunları da görüyor..

***

Unutmayın.. Terör örgütünün kontenjanından milletvekili olan Gergerlioğlu hakkındaki ceza, örgütün silahlı propagandasından verildi.. Askerimizi şehit eden teröristlerin silahlı fotoğrafını görsel olarak kullandığı, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler sarfettiği için cezaya çarptırıldı.. Ne ifade hürriyeti ne fikir özgürlüğü.. ABD'de temsilciler meclisinde, senatoda falan bir El Kaide övgüsü yapsın bakalım bir kişi, neler oluyor.. Ama o gün bunları görmeyenler şimdi demokrasi nutukları atıyor... Hepsini görüyor milletimiz hepsini..

HEP'lileri meclise sokan SHP'nin bir sonraki seçimde nasıl yok olduğunu kimse aklından çıkarmasın. Anadolu insanının ferasetine güvenin..