Yeni bir ‘İmamın Karısı' tiyatrosuna ne gerek var?

CHP'nin kürsüye çıkarıp yoksulluk üzerine nutuk attırdığı isimlerin aslında hiç de zor durumda olmadıkları ortaya çıktı.. CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği programda kürsüye çıkarılan Leyla Doğan; "Evimde ekmek yok, pazarda meyve topluyorum" demişti. Allah daha güzel günler nasip etsin, hanımefendinin tatil fotoğraflarına bakınca durumun çok da öyle olmadığını gördük.. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın basının karşısına çıkarttığı ve "torunuma süt alamıyorum" dedirttiği Yıldız Bacıoğlu'nun ise viskiyi sek, rakıyı çilingir sofrasında götürürken çekilmiş fotoğraflarını saçıldı ortalığa.. Alkol bütün kötülüklerin anasıdır diye boşuna dememişler.. Rezil eder adamı. Bak etmiş işte..

***

CHP siyasetinde bu saçmalığı hep görüyoruz.. Ya "İmamın Karısı" tiyatrosu gibi doğrudan toplumu aldatmaya dönük propaganda işleri yapıyorlar ya de en kötü ihtimalle Eskişehir'de "çöpten ekmek toplayan kadın" meselesinde olduğu gibi anlamadan dinlemeden politik malzeme olarak kullanıp çuvallıyorlar..

***

Değerli dostlar bu neye yol açıyor biliyor musunuz? Gerçekten ihtiyaç sahibi insanların kendini doğru ifade edememesine.. Bu ülkede yoksulluk olmadığını kim iddia edebilir? Elbette her ülkede olduğu gibi bizde de geçim sıkıntısı çeken insanlar var.. Peki CHP'nin kürsülerine neden bu cast ajanstan seçilmiş figüranlar çıkıyor?!.. Nerede gerçek yoksullar.. Ben söyleyeyim. Adında 'Halk' geçtiğine bakmayın.. CHP, gerçek anlamda bir 'elitler' hareketidir. Onların sokağında yoksullar, ihtiyaç sahipleri olmadığı için gerçek anlamda o insanlara dokunabilme imkanları da yok.. Ama oylarına ihtiyaç duydukları 11 milyon emekli ve 13 milyon işçi ile milyonlarca işsize bir sahne şovu yapmaları lazım.. Onu da işte bu garip, saçma sapan organizasyonlarda yapıyorlar.. Dolayısıyla yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar..

***

Yoksulluk hem ekonomik hem sosyolojik hem de psikolojik bir problemdir.. Bu üç alan üzerinde yoksulluğu giderecek planlarınız varsa onlarla çıkın kamuoyunun karşısına.. İlla kürsüye ekonomik sıkıntı çeken birini çıkarıp hükümete sövdürmenize gerek yok. Ekonomik sıkıntı çeken insanlar ekonomik sıkıntı çektiklerini zaten biliyorlar. Siz çözümünüzü anlatın , beğenirlerse oy verirler.. Tespiti kendileri yapıyor zaten.. Ama bu lüzumsuz şovlar bir siyasi hareketi inandırıcılıktan giderek uzaklaştırır, haberiniz olsun..