En doğal hakkınız Meral hanım?!

Şimdi... Eğer bir siyasi parti genel başkanı, İmamoğluları'ndan İBB Başkanı Ekrem Beyi Fatih Sultan Mehmet Han'la bir tutuyorsa, onun yorgunluğundan söz etmek gerekir en azından. Ekrem İmamoğlu ne yapmış? İstanbul'u AK Parti işgalinden kurtarmış?! Fatih Sultan Mehmet Han 1453'de ne yapmıştı? İstanbul'u alarak Doğu Roma İmparatorluğu'nu tarihe gömmüştü. Bu ikilinin arasındaki benzerliği bir lütfetseniz hanımefendi?

Tayyip Erdoğan ve AK Parti İstanbul'u hangi savaş sonucu işgal etmişti acaba? Yoksa seçim kazanarak mı İstanbul BB'nı almıştı?

Meral Hanım, İmamoğlu'nu öne çıkarıp desteğini ilan ederken galiba Kılıçdaroğlu Kemal Bey'e göz dağı vermek istiyor. Çünkü Ekrem Bey seçimleri kazanırsa, Kemal Bey'in CHP Genel Başkanlığı da tartışmaya açıktır. Öyle ya! Bunca yıl o koltukta otur, girdiğin bütün seçimlerde nal topla, sonra aynı partiden biri gelsin seçimi kazanıversin. O zaman Kemal Bey için yapacak tek şey bavullarını toplamaktır.

Meral Hanım haklı ihtirasları olan bir genel başkan. Her genel başkan gibi Başkanlık koltuğuna oturmak, partisini de TBMM'de birinci parti konumuna getirmek istiyor. Bunlar doğal istekler; yoksa neden bir siyasi partinin başına geçsin ki? AK Parti'ye geçebilir, bakan olabilir, CB yardımcısı koltuğuna bile oturabilirdi. Ama Meral Hanım ikinci adam değil birinci hanımefendi olmak istiyor. Dedik ya en doğal hakkıdır.

Öte yandan Kemal Bey'in, gerek Yeni-CHP gerekse de partisine yorulmadan oy veren halk partililere vereceği hiç bir şey kalmamıştır. Hoş zaten başından beri böyle değil miydi?

Parti CB Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ve söylediği her şeye "olmaz efendim.. hayır efendim...nasıl yani... güleyim bari..." gibisi cevaplar yetiştiren hiç bir alternatif sunmayan, ne ekonomide, ne dış politikada, ne terörle mücadelede vb. ortaya bir tek fikir koyamayan, bir seçkinler kulübüdür Yeni CHP. Kemal Bey hiç bir zaman Millet İttifakı'nın CB adayı olmayacaktır , çünkü seçim kazanma ihtimali... hadi biraz insaflı olalım.. yok denecek kadar azdır.

CHP'liler bir gün akıllarını başlarına toplayacak ve Kemal Bey'i evine dinlenmeye göndereceklerdir. Yoksa Türk demokrasisi aklı başında bir muhalefet hasreti içinde daha nice yirmi yıllar geçirecektir!!