Kandil sönünce devreye giren ünlü jeneratörler

Buharlı otobüs camına dönen ekranlardan çekildiler. Boş kelime istifi, ucuz mavralar konvoyu, boş dönen salıncak, kendine konuşan dönme dolap, parmak sallayan bir karış toz, hepsi çekildi. Bohçasından her an babet çıkaracakmış gibi oturan mobil rutubet hanım da kapıya bakıyor.

Bunlar şimdi zürafa gıdığı gibi sallanıyorlar. Kulaklarının dibinde tır kornasına bassan kendilerine gelemezler. Büyük hayalin döküntüsü de çok olur o hesap. Hayali inkisar.. Habire kendilerine seslenen Mele 1 Televizyonunda, kafa çıkıklığına ameliyatsız çözüm Merdan Yanardağ, artık sönmüş bir yanardağ. Ucuzluk, hala sıcaklığını korusa da sönmüş.

En son Terörist bebek celladı Öcalan'ı övüp vicdansızlığını, karakterinin vesikalığı olarak kullanmıştı. Öncesinde Adnan Menderes'e iftiralar atıp, Abdülhamit Hana hakaretler ederek, bezlemediği ağzının payını milletten almıştı. Ben de o sıralarda kendisine bir şiirimle cevap vermiştim;

"Öyle bir Abdülhamit, şerefiyle muteber,

O vakur can taşına, bu enkâzı lâşeler

Böğürerek iştahla Kızıl Sultan dediler.

Tıpkı Bu yanardağın leş tüten lisanıyla

Saldırması gibiydi onların hırlayışı.

Öyle bir Abdülhamit haritada merhamet

Ekmeğine doğranmış dostlarının mızrağı

Nankörler ortasında bir dua bir sükunet

Batısında bir alay ağızlarda yarasa

Ne çok seveceklerdi tasmalara yalvarsa.

Oysa tekti hakikat asla yalnız değildi

Tek nefesi yanında, hüzün seccadesiydi ...

Bir cerahat torbası, başlıca içeceği;

Çiğ süt içinde irin, çer çöp içinde yığın

Aşşağılık dediği o muazzam dehanın

Alın teriyle söner, Yanardöner dağ olur.

Yüzlerine tükürsen zilini kapıp gelir

Kıvırır çengi gibi şeytanlığa soyunur.

Şimdi asıl mevzu Kandil sönünce devreye giren ünlü jeneratörlerin konvoy halinde sönmüş yanardağa destek vermesi. Bunlar aydınmış. Kandil'i aydınlatmaya çalışan bu raf ömrü tükenmişlerin bu toprakların milli meselelerinde nedense aydınlatma sistemleri bozuluyor.

Kandil'e el edince yanan bu sensörlü aydınlara annesiyle beraber gömülen Bedirhan bebeğin mezarını sorsanız el feneri isterler.

Kendine loş, umuma boş in abajurlarına aydın demiyorum demeyeceğim .

....