Erkan Oğur da bizim Volkan Konak da!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof.Dr.İbrahim Kalın'ın son eseri "Hiç Oldum", dün itibariyle dijital platformlara yüklendi.. Baştan arz edeyim, yine muhteşem bir iş olmuş.. Tebrikler.. Daha evvelkiler gibi bunu da gözyaşlarıyla döndüre döndüre dinliyorum.. İbrahim Kalın'ın yüreğimizi titreten divan bağlamasına Erkan Oğur'un perdesiz gitarı ve kopuzu eşlik etmiş.. Düzenlemesi de yine Erkan Oğur'a ait.. Mixajda ise yine usta bir isim Ceyhun Çelikten'i görüyoruz. Anlayacağınız tam bir "Usta İşi" olmuş.. "...Beşer idim şaşkın oldum, yandım belki insan oldum..... Kalem nedir ki, kelam ne der ki?... Yarım kalan bir söz oldum.. Vücut nedir ki, adem nedir ki, varlığında bir hiç oldum..." Adeta bir roman gibi okuyunca hayatımı değiştirecek bir kitap gibi dinleyip duruyorum dünden beri..

Ben eserin kendisine kaptırmışken bir de baktım ki projede yer alan isimler üzerinden fırtınalar kopuyor.. İbrahim Kalın'ın türküsüne düzenleme yaptı diye Erkan Oğur için, "Hiç Oldu" yazmış onu yere göğe sığdıramayan kitle.. Daha evvel Erdoğan'ın fotoğraflarını çekti diye Ara Güler'i bile linç etmemişler miydi?.. O mahallenin her bir ferdi bir vesileyle tadıyor anlaşılan bunu.. Sorsan bu tipler, hükümetin ya da onu destekleyenlerin yaptıkları ayrımcılığa veryansın ederler.. Yok sayıldıklarını, ötekileştirildiklerini söylerler.. "Hayır kardeşim yok sayılmıyorsunuz, işinizde iyiyseniz her hâl ve şartta o işinizle insanlar sizi kabul ediyor" diyorsunuz, bu defa da o kabul gören insanları suçluyorlar.. Erkan Oğur'un ne böyle zevzek bir çevrenin taktirine ihtiyacı var ne de bu linç ondan bir şey alır götürür.. Kim bilir, belki farkında bile değildir.. Belki de onun için "..Şu Fırat'ın suyu akar serindir...".. Fakat bu mahallecilikle varabileceğimiz ulaşabileceğimiz bir toplumsal uzlaşı yok, söyleyeyim..

Üstelik kimse kendini bu anlamda sütten çıkmış ak kaşık saymasın.. Evet hükümeti desteklediği için; Yavuz Bingöl gibi, Alişan gibi Hakan Ural gibi Orhan Gencebay gibi isimler bir bir yok sayılıyor.. Bu doğru.. Peki söylediği bir söz bir tavır bir politik beyanatı nedeniyle hükümete yakın çevrelerde tepkiyle karşılanan sanatçılar için söyleyecek bir sözünüz yok mu?.. Bakın daha çok yeni Volkan Konak televizyon programına başlıyor diye açık açık hedef gösterildi.. Hem Volkan Konak, hem yapımcısı Polat Yağcı hem de o programı yayınlayacak kanala parmak salladılar.. Şimdi Erkan Oğur'un, İbrahim Kalın'la proje yaptı diye hedefe konulmasını eleştirirken gelip bu tarafta Volkan Konak üzerinden operasyon çekmeye kalkarsan kimse senin samimiyetine inanmaz.. Ne düşündüklerinden ya da sandığa gittiklerinde oylarını kime verdiklerinden bağımsız olarak ifade etmek gerekiyor ki, Erkan Oğur da Volkan Konak da Orhan Gencebay da bu ülkenin tartışmasız birer değeridir.. Bütün politik ön yargılardan kurtulup şarkı söyleyeceğimiz günlerin hasretiyle dinleyelim..