Hamle sırası Türkiye'de

Türkiye'deki muhalefetin umudu ABD Başkanı Joe Biden beklenen açıklamayı yaptı ve 1915'te Osmanlı topraklarında yaşananları 'Ermeni soykırımı' olarak niteledi.

Batı dünyası yıllardır Türkiye'yi 'Bak Ermeni soykırımı derim' diye tehdit eder ve Türkiye'den istediğini alırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu "Yeni Türkiye"de bu ve benzeri tehditlerle Batı dünyası istediğini yaptıramıyor. Görülecektir ki, Türkiye'deki muhalefetin umudu ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Soykırım' demesinin de bir tesiri olmayacak.

Türkiye'deki muhalefetin umudu ABD Başkanı Joe Biden'ın mezkûr açıklamasında İstanbul'dan 'Konstantiniyye' diye bahsetmesi, Başkan Erdoğan'ın Ayasofya'yı aslî hüviyetine kavuşturmasıyla alâkalı: "Sen köklerini unutmuyorsun biz de!" diyor Biden.

"Ermeni soykırımı denilirse yanarız, mahvoluruz" diye bizi yıllarca korkutanlar, kıblesi Batı olan devlet içindeki unsurlar. İster "yaranma" deyin, ister "aşağılık kompleksi", ister "kölece bağlılık". Aslında hepsini birden demekte bir mahzur yok. Çünkü "Eski Türkiye" bürokrasisi Batı'ya tam teslimiyet duygusuyla bağlıydı. Korkularını, aşağılık komplekslerini halka "devlet aklı" olarak yutturuyorlardı. Bu mâlûm güruh "Ermeni soykırımı denilirse yanarız, mahvoluruz" diye diye, güya savunduklarını iddia ettikleri Türkiye Cumhuriyet'inin ve Türk halkının Batı'ya karşı hep boynunun bükük durmasına sebep oldular.

İşte bu teslimiyetçi tavır, kendilerinin de zaman zaman itiraf etmek ve özür dilemek zorunda kaldıkları soykırım vakalarıyla âdeta bir 'Soykırım medeniyeti' olan Batı dünyasına karşı bizlerin eli kolunu bağladı. Teslimiyetçi tavrın getirdiği savunma psikolojisiyle, "Valla billa biz soykırım yapmadık" diye bizleri Batı'ya yalvarttılar; oysaki gündemde sürekli Batı'nın 'Soykırım medeniyeti'ni tutmak varken, okullarda çocuklarımıza Batı'nın soykırım tarihini anlatmak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her daim dik duruşu, "Eski Türkiye"nin ruhumuza giydirdiği korku gömleklerini de yırtıp atmıştır.

Türkiye'deki muhalefetin umudu ABD Başkanı Joe Biden'ın yaptığı soykırım açıklamasının ardından, ABD'deki kuruluşlardan maaş aldıklarını itiraf eden ve kendilerine hâlâ 'Bağımsız gazeteci' diyebilen soysuzları tatlı bir telaş aldı. Sadece onları mı, Başkan Erdoğan'ın gölgesinde kendilerinde adamlık vehmedip sırtlanlaşanları da...

Neymiş, tek umutları olan ABD Başkanı Joe Biden'ın 'soykırım' demesi Ak Parti hükümetinin hatasıymış! Ne yapacaktı Ak Parti hükümeti, sizin gibi teslim mi olacaktı?.. Bu hamuru bozuklar daha çok su kaldırır, tasarruf zamanı burada kesiyorum!

Türkiye'deki muhalefetin umudu ABD Başkanı Joe Biden ellerindeki son kozu oynadı, şimdi hamle sırası Türkiye'de...