Ne kadar yaygara o kadar hortumlama

Yine bir CHP'li isim...

Yine bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tehdit...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, merhum Adnan Menderes'in darbeciler tarafından idam edilmesine gönderme yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmesinin üzerinden15 gün geçmeden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu sahne aldı.

Erdoğdu'nun sözlerinden bahsetmeden evvel Engin Altay'ın mezkûr tehdidini hatırlayalım. Katıldığı televizyon programında Altay şunları söylemişti: "Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin, benzemesin."

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şu sözlerle tehdit etti: "Benim tek muradım bir gün sizin yargılanabileceğiniz tek suç olan vatana ihanet suçuyla yargılanmanız..."

Var bir hayalleri...

Olur ya bir gün bir şekilde iktidara gelirlerse, geçmişte yaptıkları gibi İstiklâl Mahkemelerini kurup Anadolu'nun her karış toprağına darağacı ekmek!

Ve hatırlamamız gereken bir söz daha. CHP'nin eski milletvekili Dursun Çiçek katıldığı canlı yayın televizyon programında ne demişti: "Başsavcılar bize diyor ki, iktidarı indirin biz de yargılayalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'vatana ihanetten' yargılayacaklarını söyleyen CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun partisi, 15 Temmuz'da Anadolu'yu işgal teşebbüsünde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü'yle birlikte "15 Temmuz tiyatrodur" dediler. Yani, mevzu vatana ihanetten yargılanma ise Erdoğdu ve içinde bulunduğu güruh aynaya baksınlar; kuşkusuz kimlerin vatana ihanetten yargılanması gerektiğini aynada görecekler!

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesini yükselterek bakın hangi pisliğini örtmeye çalışıyormuş. Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberi: "Kaçak villasından sonra iskânsız dubleks evi ortaya çıkan Aykut Erdoğdu'nun ettiği hakaretler nedeniyle yediği tazminat cezalarını CHP'li belediye başkanlarına ödettiği ortaya çıktı. Sabah, Erdoğdu'nun eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'den para istediği mesajlara da ulaştı: "Sevgili başkanım, yaptığım yolsuzlukla mücadelenin karşılığı bu oldu. Ben konuyu S. ağabeye anlattım. Açık hesabımı akademisyenler için kullandım, şimdi icra başlatıyorlar. Başkanım akademisyenler için bu hafta bir şey yapabilir miyiz? Bir de C. gazetesine destek ver. Makbuzu da Seyit Bey (Torun) ile genel başkana gönder."

28 Şubat darbesinde "irtica, laiklik" diyerek cunta bankaları boşaltıp halkın parasını kendi aralarında bölüşmüşlerdi. Şimdi CHP de, belediye kasalarındaki halkın parasını hortumlarken aynı yöntemi deniyor; polis kayıtlarında bu yöntemin adı "Yaygaracılık" olarak geçmiştir!

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski Şişli Belediye Başkanı'na gönderdiği mesajdaki Cumhuriyet Gazetesi talimatı da gözümden kaçmadı: "Bir de C. gazetesine destek ver."

'Bağımsız' gazetecilik yaptıklarını iddia eden Cumhuriyet Gazetesi muhakkak bir açıklama yapıp 'bağımsızlıklarına' halel getirmeyeceklerdir; tıpkı, ABD'den maaş aldıkları ortaya çıkan 'bağımsız' Türk gazeteciler gibi!

Ne demişlerdi ABD'den maaş alan 'bağımsız' gazeteciler: "Evet biz para alıyoruz ama bir sorun niye alıyoruz."

"ABD size niye maaş veriyor" diye sormaya gerek var mı, yok!

Niyesi belli...

Tek umutları ABD Başkanı Biden olan Türkiye'deki muhalefete dönersek, bu sıralar bu kadar yaygara yaptıklarına göre, cümbür cemaat büyük hortumluyorlar!