Türk aşısı kimlerin canını acıttı?

Çin virüsü Korona'ya karşı bizleri korumaya vesile olacak Türk aşısının ilk faz denemesi yapıldı. Ankara Onkoloji Hastanesi Faz 1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nde geliştirilen VLP aşısı 36 gönüllüye yapıldı. Gönüllüler arasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da var. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'la birlikte Bakan Varank da ilk aşısını oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank aşı olduktan sonra VLP aşısının başlangıç sürecini anlattı: "Normalde bu çalışmalar 27 Mart'ta başladı. 36 gönüllü ile başladı. Biz de Hasan Mandal hocamızla beraber biraz ısrarlı bir şekilde bu çalışmaya katılmış olduk. Ocak 2020 tarihinde biz Covid- 19 Türkiye Platformu olarak hocalarımızı toplamıştık.

Türkiye'de bütün aşı ve ilaç çalışması yapan hocalarımıza 'Türkiye bu pandemiyle ya da bu virüsle mücadelede neler yapabilir?' diye kendileriyle toplantı yapmıştık. Ve o toplantıda bazı hocalarımız Türkiye'de aşı üretme kabiliyeti olduğunu, bunu başarabileceğimizi, hocalarımızın ve tesislerin olduğunu, bunu yapabileceğimi söylemişlerdi.

Ve bir hocamız şunu demişti; 'Sayın bakanım siz bize destek verin, önümüzü açın, aşımızı üretelim.' İlk biz kendimize vuracağız. O gün biz Hasan Hoca'yla söz verdik. Dedik ki; yeter ki bilim insanlarımız bu aşıyı üretme noktasına gelsin. Sizinle beraber biz de gönüllü olduk. İşte bugün o gönüllülük sözümüzü yerine getiriyoruz.

VLP aşısı yani virüs benzeri parçacıklar aşısı dünyada çok inovatif kabul edilen bir aşı türü. Şu anda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) listesine göre dünyada 4 tane klinik aşamaya yani insan çalışmalarına geçmiş VLP aşı adayı var. Tabi burada İhsan ve Mayda hocalarımızın geliştirdiği bu aşının dünyadakilerden farklı özellikleri var.

Bu aşı adayımız virüsün 4 proteinini de dikkate alarak tasarlanmış bir aşı adayı. Dolasıyla çok inovatif bir aşı adayı olduğuna biz inanıyoruz. Neticelerinin de çok farklı ve dünyadakilerden de etkin olacağına biz inanıyoruz.

Bakın biz burada Hasan hocamızla beraber Faz 1 yani ilk insan denemelerinde gönüllü olduk. Ve aşımızı yaptırdık. İnşallah bu çalışmalarla Türkiye'nin VLP denilen yeni teknolojideki aşısında hızlıca ilerleyerek sene sonuna kadar Faz 3 çalışmalarını tamamlayıp Türkiye'nin VLP yerli ve milli aşısını biz elimize almak istiyoruz.

Sadece Türkiye'ye faydası olmasın. Aynı zamanda insanlığa faydası olsun istiyoruz."

Bakan olduğu günden beri makamında değil sahada olan Bakan Varank'ın aşı olduğunu dair fotoğrafların internette yayınlanmasıyla birlikte mâlûm güruh kudurdu. Aşıyı Bakan Mustafa Varank oldu acısını bunlar çekti!

Bunların "Aşı acısını" biliyoruz. Onlar; 17-25 Aralık yargı darbesi, PKK hendek terörü, Batıcı Gezi ayaklanması, 15 Temmuz Anadolu'yu işgal teşebbüsü gibi saldırılarla deviremedikleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı Korona'yla devirmeyi umut ediyorlar; Salgının oluşturacağı toplumsal krizle Başkan Erdoğan'ı devireceklerini düşünüyorlar. Bu sebepten Korona'ya ve tesirlerine karşı halkı korumaya yönelik atılan her adıma da kuduzca saldırıyorlar.

Bakan Varank'a saldırmaları da bu yüzdendir. Kuduzca saldıranlardan, FETÖ firarisi Ergun Babahan, Bakan Varank'ın fotoğrafıyla birlikte Twitter'da "Şu adamın yönetiminde bulunacak aşıyı olur musunuz" yazmış.

Yahu Babahan, sana ve örgütüne aşıyı 40 yıl önce yapanlar yapmış! Senin gibilere Türkiye'de ancak kuduz aşısı yapılır. Hadi gelin de Gülnaz Şırınga ablanız sizi aşılasın!..